Installerat & Klart

Installation av robotgräsklippare

Vi gör det enkelt för dig att komma igång med din robotgräsklippare. Med installationstjänsten Installerat & Klart gör vi jobbet åt dig och du kan tänka på annat. Vi installerar samtliga varumärken vi säljer såsom Husqvarna Automower, Honda Miimo eller Stihl iMow. Vi utför installation av dessa oavsett om robotgräsklipparen är köpt hos oss eller på annan plats.

När du köper Installerat&Klart ingår allt installationsmaterial, resa inom 50km från våra butiker till installationsplats samt maskininställningar och genomgång av dom vanligaste funktionerna. Du behöver inte köpa till något installationskit.

Är du osäker på vilken robotgräsklippare som passar just din tomt så hjälper vi självklart dig att välja rätt. Vid webborder hör vi av oss och bokar en tid för installationen. Annars bokar du tid direkt vid köp i våra butiker. Normal leveranstid för installation är 2 veckor. Detta kan variera under högsäsong.

Vad ingår?

I Installerat&Klart ingår all begränsningskabel samt eventuella guidekablar. Allt installationsmaterial såsom kontakter, skarvdon och eventuella märlor ingår. Du behöver inte köpa till något installationskit. Resa ingår till installationsplats inom 50 km från någon av våra butiker. Vi gör en tomtbesiktning (inspektion av klippytan) i samband med installationen för att säkerställa att det är rätt maskin för din tomt. Vi fräser ner slingan i din gräsmatta med en särskild kabelläggare avsedd för detta. Detta gör att slingkabeln ligger mer skyddad än om du spikar den på gräsmattan. Beroende på underlag används ibland bitvis märlor för att fästa slingan. Vi monterar laddstationen på lämplig plats och funktionstestar robotgräsklipparen. Vi gör grundläggande inställningar och programmerar körschemat. Är du på plats vid installationen demonstrerar vi dom viktigaste funktionerna för dig. Har du köpt en robotgräsklippare med stöd för smartphone/app hjälper vi dig parkoppla dessa. Du ska ha laddat hem appen och registrerat dig i den innan.

Att tänka på innan installationen

För att installationen ska bli så bra som möjligt ska gräsmattan vara klippt och städad från främmande föremål. Se till att det finns ström framdraget (förslagsvis förlängningskabel) vid den tilltänkta platsen för laddstationen. Den slutgiltliga platsen bestäms i samråd med installatören. Det kan vara klokt att vänta med att göra fastinstallationer av el tills efter vi installerat robotgräsklipparen. Informera oss om eventuella kablar, slangar eller dylikt som ligger nära marknivå. Har du köpt en robotklippare med stöd för app/smartphone förbereder du dig genom att ladda hem appen och skapa eventuella konton.

Vad ingår inte?

Borttagning/tillbakaläggning av stensättning. Borrning i betong/asfalt/trä etc. Installation av eluttag/eldragning etc. Borttagning av hinder på klippytan. Utjämning av underlag. Nedläggning av begränsningskabel över grusgång, vid asfaltsgång eller garageuppfart. Anläggningsarbeten. Installation av tillbehör såsom t.ex. åskskydd, terrängkit, robotmagnet, annat skal.

Installationsgaranti

Vi garanterar att installationen utförs fackmannamässigt och enligt tillverkarens rekommendationer. Vi lämnar 24 månaders garanti på installationen. Garantin avser endast installationen. Garantin omfattar ej t.ex. kabelbrott, åskskador eller allmän vårdslöshet. Om dessa fel uppstår kan dom täckas av din hemförsäkring. Tag kontakt med ditt försäkringsbolag för mer information.

Copyright© Motorsport