FÖRMÅNSCYKEL

FÖRMÅNSCYKEL HOS MOTORSPORT

Vi på Motorsport samarbetar med BusinessBike och erbjuder hela vårt sortiment av cyklar som förmånscykel. Att ha förmånscykel innebär att man leasar en cykel via sin arbetsgivare istället för att köpa den privat. Du leasar cykeln i 36 månader, och efter det väljer du själv om du vill köpa loss cykeln eller lämna tillbaka den. En heltäckande försäkring ingår till alla cyklar som täcker alltifrån stöld till lagningar och reparationer vid olyckor. Du väljer enkelt vilken cykel du vill ha från hela vårt sortiment, väljer till eventuella tillbehör, vi monterar och hör sedan av oss när du är välkommen att hämta den i någon av våra butiker.

FÖRMÅNSCYKEL BETALAS GENOM AVDRAG PÅ LÖN

När du skaffar en förmånscykel dras leasingkostnaden av direkt från din lön (före skatt), och arbetsgivaren tillskjuter sina sparade arbetsgivaravgifter på löneavdraget, vilket gör att cykeln blir betydligt billigare för dig jämfört med att köpa den privat.

ALLA CYKLAR KAN LEASAS SOM FÖRMÅNSCYKEL!

Vårt erbjudande tillsammans med BusinessBike gäller hela vårt sortiment av cyklar, vilket betyder att du har hundratals cykelmodeller att välja bland i alla prisklasser. Alltifrån elcyklar till standardcyklar, hybrider, gravelbikes, pendlarcyklar och mountainbikes.

FÖRSÄKRING INGÅR TILL ALLA VÅRA FÖRMÅNSCYKLAR

Till alla våra förmånscyklar ingår en heltäckande cykelförsäkring som täcker allt från stöld till lagningar och reparationer. Försäkringen har 0 kronor självrisk och inget åldersavdrag. Alla för att göra cykelägandet enkelt, smidigt och säkert.

FÖRMÅNSCYKEL FÖR ARBETSTAGARE

för arbetstagare

 

HUR GÖR JAG OM JAG VILL KÖPA FÖRMÅNSCYKEL?

Om din arbetsgivare är ansluten till BusinessBike:

 1. Kolla ut vilken cykel du vill ha. Du kan välja från hela sortimentet.
 2. Välj dina tillbehör, såsom pakethållare, stöd, skärmar och lås.
 3. Maila hela din beställning till kundtjanst@motorsport.se, glöm inte att inkludera vilken storlek du behöver. Inkludera även den mail som är ansluten till BusinessBike. 
 4. Vi återkommer med en offert för ditt godkännande.
 5. Du godkänner om allt ser bra ut. Vi bygger din cykel, monterar dina tillbehör och hör av oss när den är redo att hämtas.
 6. Och betalningen då? Den månatliga kostnaden dras av på din bruttolön varje månad.

Om din arbetsgivare inte är ansluten till BusinessBike:

Din arbetsgivare behöver vara ansluten till Business Bike för att du ska kunna köpa din förmånscykel genom oss. Kontakta din arbetsgivare för att be dem ansluta sig. Anslutningen är enkel och upplägget är helt kostnadsfritt. Vi är gärna behälpliga i detta. Du eller din arbetsgivare kan kontakta oss på kundtjanst@motorsport.se så hjälper vi till.

FÖRMÅNSCYKEL FÖR ARBETSGIVARE

för arbetsgivare

 

HUR GÖR VI OM VI VILL ERBJUDA FÖRMÅNSCYKEL?

För att erbjuda era anställda förmånscykel genom oss behöver ni ansluta er till BusinessBike. Det är 100% kostnadsfritt att erbjuda de anställda förmånscykel.

 1. Börja med att kontakta oss på kundtjanst@motorsport.se för mer information.
 2. Registrera ert företag i portalen, BusinessBike.se. Det gör ni genom att följa denna länk: Anslut
 3. Automatisk kreditcheck och signering av ramavtal.
 4. Genomför en leasingkonfiguration digitalt för din arbetsplats.
 5. Bjud in era anställda att ta del av erbjudandet.
 6. Granska och acceptera de anställdas förfrågningar.
 7. Arbetstagaren väljer cykel, och får den levererad hem till dörren.

Vill ni komma igång med förmånscykel kontakta oss på kundtjanst@motorsport.se eller 0492-13460 så hjälper vi er vidare.

VAD KOSTAR DET?

BusinessBike Vorteilsrechner

VANLIGA FRÅGOR OCH SVAR

KAN JAG VÄLJA VILKEN CYKEL SOM HELST?
Ja, du kan välja vilken cykel du vill från vårt sortiment, förutsatt att cykeln finns i lager. Du väljer själv om det är en elcykel, MTB, racer eller standardcykel.

VAD KOSTAR DET MED FÖRMÅNSCYKEL?
Vad det kostar beror framförallt på vad cykeln kostar men också på din marginalinkomstskatt. Gör en kalkyl för den cykel som du är intresserad av för att få ett exakt svar. I genomsnitt blir totalkostnaden 30-50% lägre jämfört med om du köpt cykeln privat.

HUR OCH NÄR BETALAR JAG?
Du betalar varje månad i 36 månader genom ett avdrag på din bruttolön. Du behöver d.v.s inte göra någon utbetalning utan detta sköts av din arbetsgivare.

HUR LÄNGE FÅR JAG HA CYKELN?
Leasingtiden är 36 månader (tre år). Därefter får du välja om du vill köpa loss cykeln för att behålla den eller om du vill lämna tillbaka den kostnadsfritt.

VAD HÄNDER OM CYKELN BLIR STULEN / GÅR SÖNDER?
I leasingavtalet ingår en heltäckande cykelförsäkring. Denna täcker både stölder och reparationer. Självrisken är 0 kr och ålderavdrag förekommer inte. Försäkringen gäller under hela leasingtiden.

VAD HÄNDER NÄR LEASINGTIDEN ÄR SLUT?
När leasingtiden är slut får du välja om du vill köpa loss cykeln och behålla den eller om du vill lämna tillbaka den kostnadsfritt. Priset för att köpa loss cykeln beror på dess marknadsvärde vid tidpunkten. Ett ungefärligt riktmärke är 20% av det ursprungliga priset på en tre år gammal cykel.

VARFÖR SKA JAG VÄLJA FÖMÅNSCYKEL?
Att ha förmånscykel är ett väldigt kostnadseffektivt och smidigt sätt att ha cykel på. Du betalar ett lägre pris, du slipper betala en klumpsumma, cykeln är helförsäkrad utan dyr självrisk och efter tre år väljer du om du vill köpa loss cykeln eller lämna tillbaka den. Villkorslöst, enkelt och billigt.

KAN ALLA FÅ FÖRMÅNSCYKEL?
Det är upp till varje arbetsgivare att erbjuda sina anställda förmånscykel. Det är uppskattad förmån som blivit allt vanligare på stora och små arbetsplatser. Om du vill att din arbetsgivare ska erbjuda förmånscykel hjälper vi gärna till med att ansluta er till BusinessBike.

JAG HAR EN ANNAN FRÅGA!
Kontakta oss gärna så hjälper vi till att besvara dina frågor om att skaffa förmånscykel. Du når oss på kundtjanst@motorsport.se eller 0492-13460.

VANLIGA FRÅGOR OCH SVAR

KOSTAR DET NÅGOT ATT ERBJUDA FÖRMÅNSCYKEL?
Nej, ingenting. Det är 100% kostnadsfritt att ansluta sig till BusinessBike och erbjuda förmånscykel. Därför är det en väldigt lätttillgänglig och enkel förmån som ni kan ge era anställda.

VARFÖR SKA VI ERBJUDA FÖRMÅNSCYKEL?
Svaret är enkelt! Det är en uppskattad förmån att erbjuda sina anställda som inte kostar er som arbetsgivare något. Dessutom bidrar det till bättre hälsa hos de anställda och mindre utsläpp från fossildrivna fordon.

KAN ALLA FÖRETAG ANSLUTA SIG?
Ja, både stora och små företag har möjlighet att erbjuda förmånscykel.

VAD HÄNDER NÄR LEASINGTIDEN ÄR SLUT?
När leasingtiden är slut kommer BusinessBike hämta upp cykeln och ta tillbaka den. Om inte arbetstagaren själv väljer att köpa ut cykeln. Arbetsgivaren behöver inte samla in några cyklar eller se till att de kommer tillbaka.

BEHÖVER VI BESTÄLLA OCH TA EMOT CYKLARNA?
Nej, arbetstagaren beställer själv cykeln den vill ha förutsatt att ni anslutna till BusinessBike. Cykeln levereras sedan hem till arbetstagaren utan någon extra kostnad.

JAG HAR EN ANNAN FRÅGA!
Kontakta oss gärna så hjälper vi till att besvara dina frågor om att erbjuda förmånscykel till dina anställda. Du når oss på kundtjanst@motorsport eller 0492-13460.

Copyright© Motorsport