Köpvillkor

Köpvillkor www.motorsport.se

Dessa köpvillkor är tillämpliga på det köpeavtal som du som konsument sluter med Motorsport i Vimmerby AB med organisationsnummer 556687-0431, nedan kallat ”oss, vi, vår”. För att ta tillvara dina intressen som kund tillämpas bestämmelserna i Konsumentköplagen (SFS 1990:932), Distans- och hemförsäljningslagen (SFS 2005:59) samt Dataskyddsförordningen (GDPR) på samtliga köp på www.motorsport.se.

 

Betalning

Vi samarbetar med Ecster som erbjuder betallösning för e-handel. Ecster är ett helägt dotterbolag till Handelsbanken. De erbjuder fakturabetalning, delbetalning, kortbetalning samt betalning med Swish.

Fakturavillkor

Ecster erbjuder privatpersoner att handla mot faktura. Ingen fakturaavgift tillkommer. Betalningsvillkor är 14 dagar. Fakturan skickas i samband med leveransen. Vid försenad eller utebliven betalning utgår påminnelseavgift om f.n. 60 kr samt dröjsmålsränta med 24 % per år.

Vid köptillfället görs en kreditprövning som kan innebära att en kreditupplysning tas. Kreditgivare är Ecster AB. Ecster är ett registrerat kreditmarknadsbolag som har tillstånd att bedriva verksamheten enligt lagen (2004:297) om bank- och finansieringsrörelse. Ecster står under Finansinspektionens tillsyn och är registrerat i Bolagsverkets bolagsregister.

Förutsättning för att få handla mot faktura är att du är över 18 år och inte har några betalningsanmärkningar.

Kontovillkor delbetalning

Ecster erbjuder privatpersoner att teckna ett kontokreditavtal och delbetalning av köp. I kassan väljer du delbetalning och hur många månader du vill dela upp betalningen på. Du kan när som helst välja att betala köpet i sin helhet.

Vid köptillfället görs en kreditprövning som kan innebära att en kreditupplysning tas. En kopia på kreditupplysningen skickas hem till dig. Kreditgivare är Ecster AB. Ecster är ett registrerat kreditmarknadsbolag som har tillstånd att bedriva verksamheten enligt lagen (2004:297) om bank- och finansieringsrörelse. Ecster står under Finansinspektionens tillsyn och är registrerat i Bolagsverkets bolagsregister.

Förutsättning för att ansöka om att delbetala är att du är över 18 år och inte har några betalningsanmärkningar.

Om du tidigare delbetalat en vara genom Ecster kan du använda dig av samma konto och behöver inte genomgå en ny kreditupplysning. Om kreditgränsen på kontot är för låg för ditt köp ansöker du enkelt om en höjning.

Exempel: Vid ett köp om 10 000 kr är uppläggningsavgiften 0 kr och administrativ avgift 29 kr. Den gällande årsräntan är 13,82 % vilket motsvarar en effektiv ränta om 18,74 %. Det totala belopp som du ska betala är 10 981 kr. Antalet delbetalningar är 12 stycken och varje delbelopp är 915 kr. Exemplet är beräknat på en antagen återbetalningstid om 12 månader av en fullt nyttjad kredit.

Ett kort på köpet

När du delbetalat så har du möjligheten att få ett kort - helt utan kostnad. Kortet är kopplat till din beviljade kontokredit. Kortet heter Ecster och har MasterCard-koppling. Med kortet kan du betala och ta ut kontanter i hela världen. Du får bonus på alla köp och varje månad får du fina erbjudanden och förmåner. Kortet har ingen årsavgift.

Om Ecster kortet

Fullständiga villkor

Standardiserad europeisk konsumentkreditinformation

Kortbetalning

Vi erbjuder kortbetalning med Visa, Mastercard och Maestro. Ingen avgift tillkommer för betalning med kort. Kortuppgifterna är krypterade med SSL och hanteras av vår samarbetspartner Ecster som är certifierade enligt PCI-DSS.

Vi använder oss av 3D-secure (Verified by Visa/MasterCard SecureCode) som är ett autentiseringssystem för säkra kortbetalningar från Visa och Mastercard. Om du väljer att identifiera dig med BankID/Mobilt BankID kan du välja att spara ditt kort i Ecster Pay för att underlätta vid framtida köp.

Swish

Vi erbjuder betalning med Swish. Ingen avgift tillkommer.

 

Upprättande av avtal om köp

Avtal om köp upprättas då din beställning har bekräftats av oss via e-post till den e-postadress som du angivit vid beställningen. Genom beställningen accepterar du våra köpvillkor. Vi ingår inte avtal med minderåriga (under 18 år) utan målsmans godkännande. På www.motorsport.se kan avtal endast ingås med kunder med leveransadress inom EU.

Vi kan eventuellt leverera även till andra länder inom EU, kontakta oss via telefon eller e-post för en sådan beställning.

 

Frakt- och leveransmetoder

Vi erbjuder fraktfritt vid order över 1 000 kr inkl. moms. Annars är frakten 99 kr inom Sverige. Vi skickar med Postnord/DHL/Schenker.

Aktuell fraktkostnad för leveranser till andra EU-länder baseras på innehållet i beställningens vikt och volym.

 

Leveranstid

Beräknad leveranstid anges på respektive artikel. Den stämmer i de allra flesta fall, men kan komma att ändras. Generellt gäller följande:

Lagervaror skickas omgående från vårt lager, normalt inom 1-2 arbetsdagar från det att vi har bekräftat din beställning via e-post. Om produkten ingår i beställningssortimentet kan varan skickas normalt inom 2-5 arbetsdagar från vårt lager, under förutsättning att varan finns i lager hos vår leverantör. När beställningen är skickad tillkommer speditörs ledtid, normalt 1-3 arbetsdagar. 

Vi reserverar oss för förseningar vid hög orderingång under t.ex. högsäsong. Vi reserverar oss även för eventuella saldofel på www.motorsport.seTransportskador

Vi ansvarar för varor som skadas eller kommer bort under leverans till dig. Vid mottagande av försändelsen är det viktigt att du omgående packar upp och kontrollerar att godset inte är transportskadat. Mottagaren av sändningen ansvarar för att en eventuell transportskada anmäls till speditören eller direkt ombudet. Synliga skador måste anmälas omgående, och dolda skador måste anmälas inom sju vardagar. Tänk på att behålla allt emballage och produktens förpackning vid en transportskada - detta är en förutsättning för att kunna få ersättning.Ångerrätt och öppet köp

Som konsument har du alltid fjorton (14) dagars ångerrätt enligt Lagen om distansavtal och avtal utanför affärslokaler (2005:59). För att du ska känna dig helt trygg med ditt köp erbjuder vi istället hela trettio (30) dagars ångerrätt från det att du tar emot varan eller en väsentlig del av den, oavsett om du handlar som konsument eller företag.

Vill du under denna tid returnera din vara för återköp ska du skicka tillbaka varan väl förpackad tillsammans med kopia på faktura, kvitto eller följesedel och ett meddelande där det klart framgår att du vill nyttja ångerrätten.

Du har också möjlighet att meddela oss om frånträdande av köp genom att fylla i och posta Konsumentverkets blankett till oss. Blanketten hittar du här: http://publikationer.konsumentverket.se/kontrakt-och-mallar/angerblankett

Du är skyldig att hålla varan och dess förpackning i lika gott skick som när du fick den. Du får inte använda den, men naturligtvis försiktigt undersöka den. Returnerar du en oanvänd vara med tillhörande etiketter och förpackning inom 30 dagar återbetalas hela beloppet. Om produktens kvalitet har påverkats till följd av hur du som kund har hanterat den, kommer returen antingen att nekas, alternativt kommer avdrag på återbetalningen motsvarande varans värdeminskning att göras.

Om varan skadas eller kommer bort på grund av att du är vårdslös förlorar du ångerrätten. Vid godkänd retur återbetalar vi pengarna till dig inom 30 dagar efter att vi mottagit returen. 

Returer skickas med valfri speditör, antingen som brev, eller pakettjänst som inkluderar utkörning till vår adress. Paket som måste hämtas på ombud, eller paket skickade med postförskott har vi ingen möjlighet att hämta ut. Du som kund ansvarar för returfrakten och står själv för returfraktkostnaden. 

Retur- och postadress:
Motorsport i Vimmerby AB
Sevedegatan 5
598 37 VIMMERBYOutlösta paket och leveranshinder

Vi debiterar en faktisk fraktkostnad tur & retur, samt kostnader hänförliga till våra administration och hantering om skickas i retur p.g.a. att det inte lösts ut hos speditören. Minsta kostnad för detta är 299 kr (SEK).

Om leveranshinder orsakade av mottagaren uppstår debiteras du speditörens kostnader för dessa (t.ex. korrigering av felaktig adress, lagerhyra vid senarelagd leverans, ny fraktkostnad för extra utkörning).

Observera att outlösta sändningar, ej mottagna sändningar, eller sändningar som returneras p.g.a. leveranshinder hos mottagaren omfattas inte av ångerrätten. Om du som kund vill nyttja ångerrätten måste du ta emot sändningen och returnera den. 


Garanti

För enskild konsument löper garantiåtagandet från ursprunglig leveransdag i 24 månader parallellt med de villkor som anges i gällande Konsumentköplagstiftning. För näringsidkare löper garantiåtagandet under 12 månader från ursprunglig leveransdag. Dessa garantitider gäller de flesta produkter på www.motorsport.se


Inspektion före leverans (PDI) samt Säkerhetsföreskrifter

Följande skyldigheter kommer vi att utföra vid beställning av en HUSQVARNA® eller STIHL® produkt:

1. MOTORSPORT I VIMMERBY AB (556687-0431) är en auktoriserad återförsäljare till HUSQVARNA AB (556000-5331) och ANDREAS STIHL NORDEN AB (556283-6147), vilket innebär att vid köp av en HUSQVARNA eller STIHL produkt kommer vi att packa upp, utföra leveranskontroller samt i förekommande fall även installera sålda maskiner hos er som kund.

Vid order via www.motorsport.se påvisar ni som kund att ni är kapabel att informera er om beställda produkters korrekta användning, säkerhetshantering och skötsel genom produkternas bifogade instruktionsmanualer, support genom www.motorsport.se kundtjänst och tillverkarens kundtjänst etc.

2. Produkten kommer att överlämnas till er redo för användning, tillsammans med all nödvändig dokumentation och alla verktyg eller tillbehör som ska tillhandahållas. Vi kommer ge er instruktioner om produktens korrekta användning, säkerhetshantering och skötsel enligt produktens instruktionsmanual.

OBS! I varje produkt finner du bruksanvisningen med säkerhetsföreskrifter gällande för varje produkt. Säkerhetsföreskrifter skall följas.

HUSQVARNAS och STIHLS PDI-krav på oss som auktoriserad återförsäljare innebär således att produktens emballage kommer att vara bruten/ompackad vid leverans eftersom vi har öppnat din kartong och gjort ovan inspektion av din HUSQVARNA® eller STIHL® produkt innan den levererats till dig. Detta borgar för att du som kund skall få den absolut bästa upplevelsen med din nya HUSQVARNA® eller STIHL® produkt och bli en nöjd kund i många år framöver.

 

Säkerhetsanvisningar vid köp online av motorsågar

Allmän information vid köp av motorsåg

För att förstå och bedöma riskerna vid arbete med motorsåg, behövs instruktioner. Var noga med att alltid bära skyddsutrustning när du använder motorsåg. Skulle det vara några oklarheter, rekommenderar vi att du hämtar din motorsåg i någon av våra fysiska butiker (Vimmerby, Gamleby eller Västervik), istället för att få den hemlevererad.

Tilläggsinformation vid köp av motorsågar med topphandtag

Varning: Denna motorsåg får endast köras av användare som genomgått relevant trädvårds-utbildning. Användning av icke utbildade personer kan leda till allvarliga skador.

 

Pris och produktinformation

Alla priser på www.motorsport.se anges inkl. moms. Vid eventuella felaktigheter i produktinformation eller pris förbehåller vi oss rätten att häva avtal om köp. Om varan utgått eller av annan anledning inte finns tillgänglig är vi inte skyldiga att tillhandahålla varan men kan föreslå en alternativ vara. All bildinformation ska ses som illustrationer och kan inte garanteras återge varans exakta utseende och beskaffenhet. Bilder kan i vissa fall visa produkten i extrautrustat utförande. 

 

Tvist

Vid eventuella tvister är vår målsättning att alltid komma fram till bästa möjliga lösning på det inträffade.

Vid en eventuell tvist hos Allmänna Reklamationsnämnden (ARN) följer vi alltid den rekommendation som ges av ARN. Konsumentköplagen samt Distanshandelslagen är lagar vi följer. Våra köpvillkor är komplement till dessa bägge lagar.

 

Kundtjänst

För svar på vanliga frågor, detaljerad information om våra villkor eller tillvägagångssätt vid ångerrätt, reklamationer, transportskador eller annat ta kontakt via kundtjanst@motorsport.se

 
Copyright© Motorsport